Hyönteiset ruokalautasella

Kalevan 15.5/2013 artikkelissa Ilkka Timonen kertoo syitä, miksi ihmiskunta tarvitsee hyönteisiä ravinnokseen.

Hyönteisiä syödään jo monissa maissa ympäri maailmaa, jopa 2 miljardia maapallon ihmisistä syö hyönteisiä päivittäin.
Tutkimuksen mukaan eniten syödään kovakuoriaisia, mehiläisiä, ampiaisia ja muurahaisia. Seuraavana tulevat heinäsirkat ja muut sirkat. Yleensä kuvitellaan, että hyönteisiä ei syödä, kuin silloin vasta, kun ei ole mitään muuta syötävää. Tämä ei pidä paikkaansa, sillä hyönteisistä saa paljon proteiineja ja ne sisältävät paljon kuituja ja mineraaleja. Hyönteisissä on vähemmän rasvaa kuin jauhelihassa, mutta proteiinia nisstä saa yhtä paljon. Hyönteiset tarvitsevat vähemmän vettä kuin karja ja vähemmän maata.

Olisi hyvä, jos enemmän ihmisiä alkaisi syödä hyönteisiä, koska se työllistäisi paljon työttömiä ja köyhiä ihmisiä. Hyönteistuotanto voi nousta todella merkittäväänkin asemaan taloudellisesti. Hyönteisistä voi tulla samallainen herkku kuin sushista.

Jos kaikki hyönteiset eivät mene aina kaupaksi, niistä voisi valmistaa vaikka rehua eläimille.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s